Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  Sófi Alapítvány
Sófi Alapítvány
SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány

Sófi Ösztöndíj

sofi_dijatado_kiemelt_nagy

Az SZTE biológus hallgatóinak konferenciája után a legtehetségesebbek átvehették a Sófi-alapítvány díjait.


Sófi dijazottak 2014.12.03. (Fotó: Frank Yvette)


2014. december 3-án a Rektori hivatal dísztermében, az SZTE Kulturális Iroda gálaestjén adták át az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjait is.

Díjazottak - Bali Krisztina, Jagodics Balázs, Kecsenovity Egon, Knapp Levente, Kocsis Kitti, Schuszter Tamás.

Közéleti Kávéház 2014.11.5. - Papp Melinda


Papp Melindával ismerkedhetett meg a nagyközönség 2014. november 5-én a Somogyi-könyvtárban. Az est házigazdája Szalay István, a Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke volt. A beszélgetésben részt vett Kövérné Klucsik Edit, a Szegedi Tudományegyetem televíziós szakirány vezetője, Melinda egykori tanára és Sófi József, a Sófi-ösztöndíj alapítója.


SZTE Sófi Alapítvány ösztöndíjasai 2014


2014. július 6-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tizenharmadik alkalommal adták át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjait.


Közel másfél millió forintot nyertek el az idei Sófi-ösztöndíjasok. Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjátadó ünnepségét 2014. július 6-án, vasárnap 10 órától tartják az SZTE TTIK diplomaosztó rendezvényén. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban szervezett esemény díszvendége Vásáry Tamás világhírű zongoraművész és karmester.


Sófi-díjátadó 2013 (fotó Maróti János)Szörényi Levente Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző és előadóművész adta át a Sófi-alapítvány idei ösztöndíjait vasárnap a Tanulmányi és Információs Központban.

A korábbi évek hagyományaihoz híven az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó ünnepsége keretében adják át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjait július 7-én 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.


fotó: Kuklis István

Névjegy

Született: 1966 (Mátészalka)
Végzettsége: molekuláris biológus (SZTE, 1990)
Díjak:
Szegedi Tudományegyetem – Mecénás-díj (2007), Oktatási és Kulturális Minisztérium – Kármán Tódor-díj (2008), SZTE-TTIK – Mecénás-díj (2011), Szegedért Alapítvány – Debreczeni Pál-díj (2012).

Sófi József 2012
Sófi Józef, az alapítvány atyja.Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Magyarországon egyedülálló, 11 éves tevékenységével elérte, hogy ösztöndíjai az egyik legrangosabb elismeréssé váltak a hazai felsőoktatásban.


A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb 12 hallgatójának ítélte oda az ösztöndíjakat a szervezet kuratóriuma.

 

Szegedert_Alapitvany_dij_2012


Három, a Szegedi Tudományegyetemhez kapcsolódó kiválóság hozta el a Szegedért Alapítvány idei díjainak többségét. Csirik János informatikus, Bernáth Árpád irodalomtörténész, valamint Sófi József, a fiatal tehetségek mecénásának tevékenységét ismerték el.