Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2011. október

MFHE 2011


MFHE_2011_logo

A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete (MFHE) a minden évben megrendezésre kerülő országos találkozóját idén Szeged tartotta. Mivel Szegeden a helyi MFHE képviselet a hallgatói önkormányzaton belül működik, a rendezvény megszervezését a HÖK tagok vállalták magukra. Az elmúlt hétvégén lezajlott találkozó nagy sikerrel zárult.

2011. október 25.


DSCF0824_kMár magában sikernek számít, hogy az eddigi találkozók történetében a legtöbb résztvevővel büszkélkedhetett az idei: összesen 192 fő vett részt rajta, amely valószínűleg az alacsony részvételi díjnak és a jó propagandának köszönhető. Továbbá olyan egyedülálló és izgalmas programokkal készültek a szervezők, melyeket sokan kihagyhatatlannak éreztek.

DSCF1053_kPénteken a Szegedre érkezés, a regisztráció és a vacsora után vetélkedővel indult az este, melyben minden város külön csapatként versenyzett. Végül Pécs és Szeged csapata osztozott az első helyen. Tulajdonképpen minden csapat győzött, hiszen a célt, a jó hangulat megalapozását a vetélkedőt követő bulira, mindenki elérte. Az este tehát bulival folytatódott, melynek házigazdája Szeged egyik legjobb R’n’B DJ-je volt.


Szombaton a reggeli után a tudományos előadások következtek. A dóm téri Oktatástechnikai Központ épületben (Nagyoktatási) szép számban gyűlt össze a hallgatóság.

DSC_8180_kDSC_8137_k

DSC_8286_kDSC_8247_kDSC_8287_k

A szervezők a négy előadás között egy hosszabb szünetet tartottak, amelynek során tombolahúzást tartottak, miközben sós rágcsálnivalóval és frissítővel készültek a kitartó diákságnak.


DSC_8213_kAz előadásokkal párhuzamosan hands-on kurzus zajlott az emeleten, a Denti System Kft. jóvoltából. Ez a találkozók történetében egyedülállónak mondható, ugyanis először idén vehettek részt ilyesmin a találkozóra ellátogatók.

Ebéd után az interaktív városismertető vetélkedő és filmvetítés érdeklődés hiányában elmaradt. Sajnos az időjárás sem kedvezett a szabadtéri programnak. Így a résztvevők megpihenhettek kicsit, mielőtt belevetették volna magukat a szombat esti programokba.
DSCF1142_kAz Anna-fürdő után ugyanis ismét a Retro klub várta a szórakozni vágyókat. A termálfürdőben jó szolgálatot tett a regisztrációkor kiosztott, a sok ajándék között alig feltűnő, vízálló pénztárca (az ottani büfé üzemeltetőjének nagy örömére.) Ha valakinek esetleg nem volt kedve fürdeni, akkor alternatív programként a Pulzus kávézóban tölthette az estét, ahol koktélpult és karaoke várta. Vasárnap reggel, a nehézkes ébredés után reggelivel indították útnak a találkozón megjelenteket.


A pozitív visszajelzéseket, valamint a résztvevők elégedett (és fáradt) arcát alapul véve abszolút sikeresnek mondható a rendezvény. A szervezők kitartó és lelkiismeretes munkája meghozta gyümölcsét. Reméljük a szegedi találkozó jó híre legalább 4 évig kitart, hogy addigra új résztvevőket vonzzon az akkor ismételten Szegeden megrendezendő találkozóra!

 


Michailovits Georgina

főszervező