Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2014. május

Az SZTE polgárait ismerték el Szeged Napján


Szeged Napja 2014 - Prof. Dr. Nagy Katalin átveszi a díjat


Rangos városi kitüntetést vehetett át a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont több munkatársa. Köztük volt Karunk dékánja, Prof. Dr. Nagy Katalin is.

2014. május 24.


Immár hagyományosan díszközgyűléssel köszöntötte Szeged Napját a városi önkormányzat. A 2014. május 23-án a városháza előtt tartott színpompás ünnepségen nyújtották át Szeged rangos kitüntetéseit is. Az eseményen Botka László polgármester úgy fogalmazott, a város egy igazi közösség, ahol a kiemelkedőt megbecsülni szép kötelesség, s éppen ezért köszönetet kell mondani mindazoknak, akiknek lelkéből leledzik mindaz, amit szegediségnek nevezünk.


Szeged város díszpolgára 2014-ben Trogmayer Ottó (fotó: Szuda Sándor)2014-ben Szeged város díszpolgára Trogmayer Ottó régész, nyugalmazott múzeumigazgató, az SZTE Bölcsészettudományi Kar Régészeti Tanszék nyugalmazott egyetemi tanára, a tanszék korábbi vezetője lett. A régészprofesszor megkapta már a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, a Széchenyi-díjat és a Tömörkény-díjat is, míg legutóbb, 2013 őszén az International Panorama Council, azaz a Nemzetközi Körkép Bizottság aranytűjét vehette át a szervezet létrehozásában és munkájában végzett tevékenységéért. Trogmayer Ottó 2014-ben ünnepli nyolcvanadik születésnapját, 1970-től az ópusztaszeri ásatásokat irányította, és az ő vezetésével valósult meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, ahol a Feszty-körkép található.



A város Pro Urbe díját Dudits Dénes akadémikus, Széchenyi-díjas növénybiológus, biotechnológus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont korábbi főigazgatója, az MTA korábbi alelnöke és Török Attiláné Pusztai Éva 1956-os forradalmár, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Kémiai Tanszékcsoport nyugalmazott egyetemi docense vehette át az ünnepségen.

Szegedért Emlékéremmel tüntették ki mások mellett Wittmann Tibor belgyógyászprofesszort, az SZTE Általános Orvostudományi Kar I. sz. Belgyógyászati Klinika tanszékvezető egyetemi tanárát, igazgatóját.


A Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért díjjal ismerték el Nagy Katalin professzor, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánjának munkásságát.

Szeged Napja 2014 - Nagy Katalin professzor (fotó: Karnok Csaba)

 

Forrás: SZTEinfo

A kitüntetettek névsora