Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Segíts a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny hajrájában!

veradas_kiemelt_nagy


„Találd meg magadban a hőst! Adj vért!” – buzdít mindenkit a Magyar Vöröskereszt szlogenje. A szegedi egyetem polgárai áprilisban ismét csatlakozhatnak az önkéntes véradók táborához. Ezzel is támogathatják a jelenleg a harmadik helyen álló Szegedi Tudományegyetemet a 9. Országos Felsőoktatási Véradóversenyben.

2015. április 03.


2006 óta rendezi meg a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az Országos Felsőoktatási Véradóversenyét. A 2013/2014- es tanévben a Szegedi Tudományegyetem első helyezést ért el, így a Tisza-parti universitas a 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny házigazdája.



Megújult arculat és új applikáció


Új arculattal, megújult honlappal és a közösségi médiafelületek aktív használatával bátorítja véradásra az embereket a Magyar Vöröskereszt. Céljuk, hogy minél több fiatalt vonjanak be. A Magyar Vöröskereszt szeretné újrapozícionálni a véradás fogalmát: a kórházszagú, félelmet, kifogást kereső attitűdöt szeretnék egy vidámságot, jó közösségi élményt, a segítségnyújtás egyediségét hangsúlyozó életérzéssé formálni – írja a Kreatív Online.


Új véradós applikáció is segíti az önkénteseket. Az ingyenesen elérhető mobilalkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhatunk a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradások időpontjáról és helyszínéről. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket.



Holtversenyben az SZTE


A fiatalok megszólítását szolgálja a már kilencedik éves Országos Felsőoktatási Véradóverseny, melybe a Szegedi Tudományegyetem idén is aktívan bekapcsolódik. A 9. Országos Felsőoktatási Véradóverseny 2015. május közepén zárul, az SZTE a 10 000 feletti hallgatói létszámmal rendelkező intézmények kategóriájában jelenleg a harmadik helyen áll, holtversenyben a Debreceni Egyetemmel és a Budapesti Gazdasági Főiskolával.


A verseny hajrájában több alkalommal várják a bátor véradókat a szegedi egyetemen.


Április 8-án 15 órától

a József Attila Tanulmányi és Információs Központban


Április 22-én 10 és 14 óra között

az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Temesvári körúti épületében



Adj vért Te is, és ments meg 3 életet!

Ne keress kifogást, adj vért!

Egyetlen véradással három betegen segíthetünk, ugyanakkor a véradás a véradók egészségét is szolgálja. A kötelező tesztek elvégzése után megállapítják a vércsoportot és a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására is kiterjedő szűrővizsgálatokat végeznek. Emellett a bátor önkéntesek a véradás után kapott nyereményszelvény kitöltésével esélyesek lesznek egy három napos luxusüdülésre vagy az 5X2 darab EFOTT napijegyre.


Az aktuális véradásokról további információ olvasható a Vöröskereszt honlapján. A Vöröskereszt akcióihoz csatlakozz a Facebook-on is!


Forrás: szte_info_logo_kicsi