Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Új pályázati adatbázist használ a Szegedi Tudományegyetem


ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatása a Szegedi Tudományegyetemen


A Szegedi Tudományegyetem előfizetett a ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatására, mely összegyűjti az Amerikai Egyesült Államokban, az Európai Unióban, Ausztráliában és az ázsiai országokban angol nyelven elérhető pályázati forrásokat. Emellett a rendszer egyfajta kutatói partnerkeresési, nemzetközi kapcsolatépítési szolgáltatást is biztosít.

2015. február 03.


A ProQuest cég információ-aggregátor, különféle tudományos tartalmakat és megoldásokat nyújt egyetemeknek, kutatóintézeteknek, könyvtáraknak.

 

Gyűjtőprogram 33 milliárd dollárról

VargaGyorgy3

A cég PIVOT szolgáltatása finanszírozási lehetőségek és kutató profilok adatbázisa, mely összegyűjti az egész világon, elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióban, másodsorban Ausztráliában és az ázsiai országokban angol nyelven elérhető tudományos programok finanszírozási forrásait, a H2020 pályázatokat is – tudtuk meg Varga Györgytől, a Szegedi Tudományegyetem Európai Uniós pályázati koordinátorától.

Az adatbázis összességében 33 milliárd dollárnyi forrást jelent, amelynek 50%-a az USA-ból származik.

 

3 millió kutatói profil


Az adatbázis másik részét a kutatói profilok jelentik, amelyek száma mára 3 milliónál több a világ 75 országából.

„A rendszer bevezetése a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004-es projekt keretében valósul meg és a Szegedi Tudományegyetem Pályázati Irodájának szolgáltatás fejlesztéséhez kapcsolódik. A folyamat első állomásaként egy igényfelmérést végeztünk, majd a felmerült kari igények alapján eszközöket határoztunk meg, végül a PIVOT rendszer bevezetése mellett döntöttünk” – mondta Varga György. „ A rendszer nem önjáró, csak úgy tud működni, ha használják. Arra kérem valamennyi kollégát, hogy napi szinten használja ezt a rendszert, értesítse a kari vezetőket, kutatókat a friss pályázati forrásokról, így talán elérhető az a plusz pályázati forrás allokáció, amire szükségünk lehet 2015-ben” – emelte ki.

 

Új lehetőségek tárháza


SteveSmith3A rendszer egyszerűen használható, naprakész, könnyen és sokféleképpen szűrhető információkat nyújt a pályázati forrást kereső kutatóknak, olyan pályázati forrásokról is információt biztosít, melyek kevésbé ismertek a magyar kutatók körében.

A PIVOT a pályázati források rendszerezése, kereshetővé tétele mellett kutatói-profil adatbázist is kezel, vagyis a szolgáltatást használó kutatók feltölthetik, és rendszeresen frissíthetik publikációikat és kutatási témájukat tartalmazó profiljukat. Az így létrejött kutatói adatbázis egyszerűbbé, pontosabbá teszi a pályázati források keresését, mivel a PIVOT a kutatói profil alapján a leginkább releváns pályázatokat jeleníti meg. Emellett a pályázati forrást kereső kutatók azokat a kutatókat, kutatócsoportokat is megkereshetik, akikkel potenciálisan együttműködhetnek, vagyis a PIVOT egyfajta kutatói partnerkeresési, nemzetközi kapcsolatépítési szolgáltatást is biztosít.

 

Hozzáférés: egyetemi e-mail címmel


A PIVOT rendszer használatát 2015. január 28-án a Rektori Hivatalban a ProQuest munkatársa, Steve Smith ismertette a szegedi egyetem kari koordinátoraival.


Az egyetem oktatói, kutatói az alábbi linken egy egyszerű, az egyetemi email címükkel (…u-szeged.hu) történő regisztráció után kaphatnak hozzáférést a PIVOT-hoz: https://pivot.cos.com/register


A regisztráció után feltölthetik kutatói profiljukat, illetve különböző szűrési feltételek beállításával kereshetnek a számukra releváns pályázati forrásokra. A rendszer használatával kapcsolatos kérdéseikkel a karok PIVOT koordinátoraihoz fordulhatnak.


A kari koordinálók elérhetőségei:


ÁJTK

Árpádfalviné Szabó Éva

Erdélyi Szabolcs

ÁOK

Dr. Márton János

Szűcs Isván

BTK

Dr. Vajda Zoltán

Mikola Gyöngyi

ETSZK

Dr. Héderné Berta Edina

Presznerné Dr. Domján Andrea

FOK

Dr. Braunitzer Gábor

Papp Zsófia

GTK

Tarjányi Margit

Laczi-Nagy Judit

GYTK

Dr. Kiss Loránd

Dr. Berkó Szilvia

JGYPK

Alattyányi István

Dr. Bernáth András

MGK

Dr. Monostori Tamás

Dr. Jani Péter

MK

Dr. Kertész Szabolcs

Dr. Kis Krisztián

TTIK

Dudásné Nagy Marianna

Dr. Varga Csaba

ZMK

Lengyelné Stiebel Klára

Bagoly Bettina


aculati_eleminfoblokk_kedv_final_rgb_esza

Forrás: szte_info_logo_kicsi