Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Megbízásokat, kinevezéseket, kitüntetéseket adtak át a szegedi egyetemen

20150709kinenevzes112_SZTE-FOK_kezdo2

Átadó ünnepségnek nevezik a Szegedi Tudományegyetemen azt a különleges alkalmat, amikor vezetői megbízásokat és kinevezéseket, kitüntetéseket nyújt át a Szegedi Tudományegyetem rektora az arra érdemeseknek.

2015. július 10.


– Az egyetem jövőjét mutatja a mai ünnepség: itt azokat köszöntjük, akik pályázat eredményeként, megbízással vagy kinevezéssel nyertek el vezetői tisztet, ezzel karrierjükben továbbléptek, miközben őrzik és továbbviszik a Szegedi Tudományegyetem legjobb hagyományait – fogalmazott Szabó Gábor akadémikus. Az SZTE rektora köszöntötte mindazokat, akik részt vettek a 2015. július 9-én a szegedi egyetem központi épülete dísztermében tartott átadó ünnepségen.


Az idő múlásáról is szól köszöntőjében a rektor. Ezt a visszafordíthatatlan folyamatot személyesen előbb a gyermekei növekedésén, majd az unoka fejlődésén érzékeli. Most érkezett el az idő rohanását mutató harmadik fázishoz, amikor első főnökének nyújtja majd át az professor emeritus kitüntetést. – Örülök, nem az öregedés jeleként fogadom mindezt, hanem olyan a természetes folyamatnak, ami az egyetemet jellemzi: itt a tanár örül a tanítvány sikereinek, itt a hagyományokat továbbviszik a frissen kinevezett vezetők – mondta Szabó Gábor.


– Csapatként tud együttműködni az egyetem – jelentette ki a rektor. Szabó Gábor szerint nem az a baj, hogy a 2000-beli integráció eredményeként létrejött a szegedi univeritás, hanem az a gond, hogy nem használjuk ki ennek előnyeit. Az akadémikus úgy véli, a tudományok határterületein születnek a legújabb eredmények. Hasonlóképpen a különböző tudományterületeken sikeres és együttműködő, a hagyományokat őrző és továbbfejlesztő egyének, tanszékek, intézetek és karok együtteseként lehet sikeres a Szegedi Tudományegyetem.


A Szegedi Tudományegyetemet jellemző kék színű hengerekbe és dossziékba zárt dokumentumok sokaságát nyújtotta át Szabó Gábor rektor az arra kiválasztottaknak.


Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga


2015. július 1-től a Fogorvostudományi Karra szóló dékáni (magasabb vezetői) megbízást kapott Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga, az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék egyetemi docense, a Parodontológiai Tanszék megbízott tanszékvezetője.


Prof. Dr. Gorzó István


Professor Emeritus oklevelét vette át Dr. Gorzó István, a Fogorvostudományi Kar Parodontológiai Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára.


A megbzottak, kinevezettek és kitüntetettek névsora


Az SZTE átadó ünnepsége a Himnusz hangjaival kezdődött és a Szózattal zárult.


.

Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40- U.I.

Fotók: Herner Donát