Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

DETEKTÍVEK ÉJSZAKÁJA - A nyomok a könyvtárba vezetnek!


9. Könyvtári Éjszaka: 2015. március 18.


9. Könyvtári Éjszaka : 2015. március 18.


2015. március 06.


9. Könyvtári Éjszaka 2015 - plakátAz idei Könyvtári Éjszaka témája általában a szórakoztató irodalom, néhol szépirodalommá nemesülő tematikus műfaja, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük mindenféle módozatainak bemutatásával, illetve az elkövetés és elkövető lélektani indítóokainak vizsgálatával, meg persze a tettes megtalálásának elmés és rögös útjával foglalkozik.

Ennek a mesének általában két főszereplője van, a tettes és a nyomozó. Ezen az éjszakán a bűnüldözők, a nyomozók (alias "detektívek") világa tárul fela látogatók előtt.


Programok között lesznek rendőrségi bemutatók, izgalmas előadások és kiállítások, filmmontázs a 100 éves krimikből, valódi nyomozás és helyszínelés, és meg lehet kóstolni Hannah Swensen sütijeit is. Újra lesz "Kösd be magad!" és ki lehet szabadulni a Mazurka Zárkából is!


A beharangozó teljes szövege itt olvasható.


A nyomozó vénával megáldott lelkes vállalkozók egy saját krimit is megalkothatnak – például betűből, képből, rajzból, mozgóképből vagy bármiből. Az alkotónak egy szabályra kell csak figyelnie: az alábbi 10 szóból 6-ot használnia kell a történetében: golf/ozik, sás, csípős, baseball-sapka, kanál, visszapillantó-tükör, gyurma/ázik, péntek, zúzmara, jód.


Gondolj ki egy krimit


Ezt az alkotást 2015. március 11-ig kell elküldeni a szteek@gmail.com címre. A beküldött munkákat 2015. március 18-án a IX. Könyvtári Éjszakán három díjjal jutalmazzák; a legvéresebb történet a Vér-díjat , a legjobban áramló történet a Víz-díjat , a legbetegebb/ legeredetibb megoldás a Vizit-díjat nyeri. A beérkezett legjobb pályaműveket a Szegedi Nemzeti Színház művészei olvassák fel.


Mindenkit sok szeretettel vár az SZTE Klebelsberg Könyvtár csapata.


Az esemény Facebook-oldala.