Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2015. március

Elégedettek az SZTE külföldi hallgatói


4thyear_KDZs_N6744_SZTE-FOK_kezdo


Magas szintű oktatás, számos idegen nyelvű kurzus és gazdag kulturális élet. Így jellemzik a szegedi egyetemet az intézmény külföldi hallgatói. A diákok az SZTE-n folyó oktatói munkát és egyetemi életet kiemelkedő elégedettségi díjjal is elismerték.

2015. március 30.


A szegedi egyetemen mintegy 1500 külföldi hallgató tanul a diplomáért. Különböző csereprogramokkal, államközi ösztöndíjakkal érkeznek az idegen ajkú fiatalok a Tisza-parti universitas képzéseire.

– Magas színvonalú elméleti képzést és alapos gyakorlatiasságot nyújtó egyetem a szegedi. Szeged pedig igazi diákváros – mondják az Izraelből érkezett orvostanhallgatók. A medikusok dicsérik az SZTE klinikai központ korszerű berendezéseit és a külföldi hallgatókat támogató szervezeteket. Az egyetemi könyvtárat pedig lenyűgözőnek tartják. Hasonlóan vélekedik a két, Afrikából érkezett lány is.

– Biztos tudást nyújtanak az előadások, a gyakorlati órákon pedig hasznosíthatjuk az elméleti ismereteket. Az egyetemi könyvtár nagyszerű hely, szinte minden könyvet megtalálni itt, ami a tanulmányokhoz kell. Ha nem órákon ülünk, akkor a könyvtárban töltjük minden időnket – fogalmaznak a fogorvoshallgatók. Az egyetemi szolgáltatások mellett az idegen ajkú lányok kiemelik a kedvező árú szálláslehetőségeket, az olcsó megélhetést és az ingyenes tömegközlekedést is.


A szegedi egyetem külföldi hallgatói véleményüket 2014-ben a STeXX platformon mondták el, és értékelték a felsőoktatási intézményt. Az internetes értékelésekben „Kiemelkedő" minősítést szerzett a Szegedi Tudományegyetem. A Tisza-parti universitas hallgatói többek között a rengeteg külföldi hallgatónak köszönhető nemzetközi légkört, az egyetem nyújtotta gazdag idegen nyelvű kurzuskínálatot és a külföldi hallgatók beilleszkedését segítő számos szervezetet emelték ki.


Díjak

Tempus_dij_20150114_SZTE-FOK_kezdo_1A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése elnevezésű konferencián, 2015 januárjában osztották ki a „Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért 2014" pályázat díjait. A Szegedi Tudományegyetem két egységének – az SZTE Fogorvostudományi Kar és az SZTE Klebelsberg Könyvtár – külföldi hallgatókért végzett munkáját és programját is díjazták.


Forrás: delmagyar.hu

Gajzer Erzsébet