Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. szeptember
SZTE FOK 2012. szeptember

ut_a_felsooktatasba_2012-13



Az ösztöndíj- és önköltség-támogatási programra első éves hallgatók jelentkezhetnek. A támogatott hallgatóknak kötelező részt venniük a HÖOK Mentorprogramban.



A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. október 17. 24:00

2012. szeptember 25.


animated-globeÉrdekességek a nagyvilágból


Az újkőkori "fogorvosok" méhviasszal tömhették be a lyukas fogakat, legalábbis erről tanúskodik az a 6500 éves állkapocslelet, amely Szlovéniában, Trieszt közelében került napvilágra még a múlt század elején. A neolitikumi "fogorvosi praktikákról" a PLoS ONE legújabb számában jelentették meg tanulmányukat olasz és szlovén kutatók.


Monroe_kiallitas_2012_REÖK



A Marilyn Monroe hagyatékát bemutató kiállítás jövő hét vasárnapig, azaz szeptember 23-ig látogatható a Reök Palotában. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói Szeptember 18-án, jövő kedden kedvezményes áron, 50%-os engedménnyel tekinthetik meg a szexszimbólum ruháit, személyes tárgyait, filmes dokumentumait.


SZTE_FOK_evnyito2012_DSC_4937



Augusztus utolsó és szeptember első hete mindig különleges időszak Szegeden, hiszen néhány nap leforgása alatt újra nyüzsgővé válik városunk. A felsőbb évesek mellett, térképpel a kezükben, megjelennek az elsőéves hallgatók, akik többnyire szüleik kíséretében ismerkednek az Egyetem épületeivel, a közlekedéssel és társaikkal.


Delmagyarhu_logo

Szeptembertől két épülete lesz a fogorvostudományi karnak:

a jelenlegi telephellyel szemben lévő épületet is belakják. Egyelőre csak átmeneti jelleggel, a hasznosítás megtervezése ezután kezdődik. A túlzsúfoltság azonban már az idei tanévben megszűnik.