Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK legújabb hírek

Sikeres volt a tunéziai nagykövet látogatása

Abderraouf Betbaleb Tunézia nagykövete Szegeden 2015.04.08.

Abderraouf Betbaleb tunéziai nagykövet 2015. április 8-án a Szegedi Tudományegyetemen az együttműködésről és ösztöndíjprogramról tárgyalt.

2015. április 13.

A Szegedi Tudományegyetem és a Frankofón Egyetemi Központ együttműködésének köszönhetően 2015. április 8-án Szegedre érkezett Tunézia nagykövete, Abderraouf Betbaleb. A nagykövetet Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és Prof. Dr. Nagy Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízott fogadta.

Abderraouf Betbaleb Tunézia nagykövete Szegeden 2015.04.08.

"A közös beszélgetésen tárgyalásokat folytattunk a tunéziai hallgatók szegedi tanulási lehetőségeiről, valamint a jövőbeli oktatási, tudományos és kulturális együttműködésekről" – mondta Prof. Dr. Nagy Katalin, aki azt is elárulta, hogy a nagykövetet sikerült lenyűgözni. "Abderraouf Betbaleb el volt ragadtatva az egyetem rangjától és a város szépségétől. Éppen ezért hathatós közreműködéséről biztosított minket abban, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében minél több tunéziai hallgató élvezhesse a Szegedi Tudományegyetem előnyeit" – tette hozzá.

A nagykövet Szegedi látogatása azonban további sikeres tárgyalásokban bővelkedett. Az SZTE Rektori Hivatalban történt egyeztetések után meglátogatta a Magyarországon egyedülálló Frankofón Egyetemi Központot, ahol Dr. Kruzslicz Péter, a Frankofón Egyetemi Központ igazgatója fogadta. A vendéget az intézmény idegennyelvi lektorainak részvételével körbevezették, és ismertették a Központ történetét valamint célkitűzéseit. "Mivel Tunéziában a francia a hivatalos nyelv, a nagykövet örömmel hallott az egyetemen folyó széles körű francia nyelvű képzésről" – jegyezte meg Dr. Kruzslicz Péter, hangsúlyozva a pozitív benyomás fontosságát, amely erős alapja lehet a kibontakozni vágyó magyar-tunézai kapcsolatoknak. "Hallgatói ösztöndíj utakon túl felmerült a közös tudományos együttműködés is" – tette hozzá a Frankofón Egyetemi Központ igazgatója. Tunézia nagykövete, Abderraouf Betbaleb olyannyira jól érezte magát Szegeden, hogy - elmondása szerint - kedve lenne már a jövő héten újra visszalátogatni.

 

Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40 - Ő. T.

Fotó: KDZs