Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Munkatársaknak
Munkatársaknak
QS Stars „Reimagine Education”

QS_Stars_Reimagine_Education_palyazat_2015_SZTE-FOK_kezdo

Pályázati felhívás innovatív oktatási módszerek nemzetközi világversenyére felsőoktatási intézmények számára.

részletek pdf-ben

weboldal


Fulbright ösztöndíj tájékoztató előadás 2015.03.31 Szeged


Beadási határidő:

posztgraduális hallgatóknak: 2015. május 18.

Humphrey Ösztöndíj: 2015. május 18.

oktatóknak és kutatóknak: 2015. október 07.

Görögországi ösztöndíj-lehetőségek


ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatása a Szegedi Tudományegyetemen


A Szegedi Tudományegyetem előfizetett a ProQuest cég PIVOT nevű szolgáltatására, mely összegyűjti az Amerikai Egyesült Államokban, az Európai Unióban, Ausztráliában és az ázsiai országokban angol nyelven elérhető pályázati forrásokat. Emellett a rendszer egyfajta kutatói partnerkeresési, nemzetközi kapcsolatépítési szolgáltatást is biztosít.


Erasmus+


A Szegedi Tudományegyetem az ERASMUS+ program keretében pályázatot hirdet a 2015/2016-os tanévre.


dolgozoi_kedvezmény


SZTE_valasztas_2014_eredmeny_FOK_kezdo


A 2014. február 20-án zárult választás érvényes és egyben eredményes is volt.

SZTE FOK Kari Tanács tagjainak választása 2013.
A tanulás és oktatás, együttműködés a közös célok érdekében. Az együttműködés a résztvevők közös szándékából jön létre. A Coospace csupán virtuális színtereket kínál a valódi tanulási folyamatok támogatására. Egy-egy kurzushoz kapcsolódó önálló színtér lehetőséget ad a résztvevők számára a kommunikációra, forrásanyagok, tematikák, tananyag letöltésére, otthoni feladatok feltöltésére és értékelésére, feladatok határidejének és az előadások, szemináriumok vagy egyéb gyakorlati célú találkozási alkalmak számontartására.
Egyetemünk hallgatói 2001 óta tanulmányi ügyeik intézésére az ETR-t (Egységes Tanulmányi Rendszer) alkalmazzák. Segítségével a hallgatók bárhonnan intézhetik kurzusfelvételeiket, jelentkezhetnek vizsgáikra, módosíthatják adataikat (csak olyan adatokat, amiről nem kell törzslapot kiállítani a tanulmányi osztályoknak), emellett kommunikálhatnak egymással, és információkat szerezhetnek kurzusaikról, pénzügyeikről.
A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés az elektronikus ügyintézés. A MODULO rendszer a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik.
A Szegedi Tudományegyetemen külön Gazdasági és Műszaki Igazgatóság foglalkozik a napi szintű, illetve a hosszú távú gazdasági-pénzügyi feladatok ellátásával, illetve a műszaki jellegű ügyekkel. Az alábbi oldalakon az igazgatóság működéséről és munkatársairól olvashatnak.
Az SZTE különböző szolgáltató egységeinek célja a hallgatók, az oktatók, a dolgozók, illetve az érdeklődők, az egyetem látogatóinak kiszolgálása. Intézményünk nemzetközi hírű könyvtárral és kongresszusi teremmel rendelkezik, de számítóközpont, illetve hallgatói szolgáltatásokért felelős központ is működik az SZTE-n. Az alábbi oldalak ezen egységek tevékenységébe, az általuk kínált szolgáltatások körébe engednek betekintést.
A foglalkozás-egészségügyi szolgálatok munkáját a 89/1995. (VII.14.) Kormány rendelet és a 27/1995. VII.25.) NM rendelet definiálja többek között. A munkaköri alkalmassági vizsgálatokról, az időszakos alkalmassági vizsgálatok gyakoriságáról a többször módosított 33/1998.(VI.) NM rendelet az irányadó.
Belépés az egyetemi levelező rendszerbe.
Az egyetemi dolgozók személyi ügyeit a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság, illetve a Humánpolitikai Osztály látja el.
Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásai már online módon is igénybevehetők. Ez jelentősen megkönnyíti hallgatóink, illetve az Egyetemi Könyvár szolgáltatásait igényvevők mindennapjait, hiszen így akár már otthonról is meg tudják hosszabbítani a kikölcsönzött könyveket, vagy kérhetnek ki könyveket a raktárból. Ezen kívül még számos szolgáltatást igénybe tudnak venni otthonról, amelyekről bővebben itt olvashatnak.
Az Egyetem arculati kézikönyve.