Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. június

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin júniusi száma


szte_magazin_2012_legfrissebb



Már elérhető a Szegedi Egyetem magazin (SZEM) legfrissebb száma, keressék bátran a jól megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és a kávézókban!

 

2012. június 19.


Fókuszban ezúttal a a hit és a tudomány kapcsolata, összefüggései, valamint az önkéntesség kérdésköre. Hívő természettudósok; az evolúcióelméletet makacsul tagadó vallási mozgalmak és egyetemi spagettiszörnyek: miként vélekednek hitről és tudományról a vallás, a fizika és az orvostudomány művelői? Kiderül a Szegedi Egyetem Magazinból. Emellett azt is megtudhatják, milyen tudományos, kulturális és öntevékeny csoportokhoz csatlakozhat az SZTE-n az, aki önkéntes munkát kíván végezni embertársait segítendő.


Tovább szemezgetve a a tartalomból: utánajártunk, az új, modern klinikai tömb építése milyen területeken hoz majd jelentős előrelépést Szeged és környéke egészségügyi ellátásában. Azt is bemutatjuk, hogyan alakulnak a szegedi universitas kínai kapcsolatai, mit jelent az intézmény számára a formálódó Konfuciusz Intézet. Olvasóink megismerhetik a Corvin-lánccal kitüntetett szegedi lézerfizikus akadémikust, Bor Zsoltot. Az Abel-díjas matematikust, Szemerédi Endrét pedig arról is kérdeztük, játék-e a matematika. Mindemellett ellátogattunk a BTK tévéstúdiójába is, ahol azzal a szegedi kommunikáció- és médiatudomány szakos Papp Melindával találkoztunk, aki a DUE Médiahálózat Ifjúsági Sajtódíjasa lett. Mindezeket a témákat megtalálják és egyéb érdekességeket is olvashatnak a friss, júniusi SZTEmagazinban!



Itt letölthető a SZEM márciusi, áprilisi és május/1 valamint a május/2 száma – jó olvasást!