Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. június

Szaúd-arábiai delegáció látogatott a Szegedi Tudományegyetemre


Szaúdi delegáció az SZTE Fogorvostudományi Karán 2013.06.03.


Biztató tárgyalások folynak az együttműködésről, ennek értelmében akár már idén ősztől szervezett keretek között érkezhetnek szaúd-arábiai hallgatók a szegedi egyetem különböző karaira.

2013. június 03.


A szaúdi állam felsőoktatással foglalkozó minisztere, Khalid Al Anqari meghívására április 16. és 19. között Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban felsőoktatási kiállításon mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem. Az a program az első lépések megtételére kínált lehetőséget az intézmények közötti kapcsolatépítés és a tudományos együttműködés terén, a küszöbön álló kooperáció következő állomása pedig a partnerek szegedi látogatása volt. Június 3-án négytagú szaúd-arábiai delegáció vendégeskedett az SZTE-n, a küldöttségben a bécsi Saudi Cultural Bureau budapesti referense mellett a szaúdi állam felsőoktatási minisztériumának egy szakembere, illetve a legjelentősebb ottani egyetem, a rijádi King Saud University két oktatója kapott helyet.

 

Szaudi_delegacio_IMG_6155A vendégeket a Rektori Hivatalban Szabó Gábor, az SZTE rektora fogadta és köszöntötte, itt találkozhattak Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettessel, Varró András tudományos és innovációs rektorhelyettessel, Hohmann Judittal, a Gyógyszerésztudományi, Nagy Katalinnal, a Fogorvostudományi, illetve Vécsei Lászlóval, az Általános Orvostudományi Kar dékánjával, valamint meghallgathatták Szabó Gyula, az ÁOK Külföldi Hallgatók Oktatási Központ és Tanulmányi Osztály vezetőjének tájékoztatását az idegen nyelvű egészségtudományi képzésekről. Ezt követően ellátogattak a három érintett egészségtudományi karra.


A delegáció tagjai nagy érdeklődést mutattak a szegedi fogorvosképzés iránt. Reméljük szeptemberben már az itt tanulni vágyó szaúd-arábiai hallgatóknak mutathatjuk meg az oktatórendelőket.


Forrás: SZTEinfo