Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. október

Szegeden (F)OKosnak lenni

2013. október 30.


Miután kiderültek a ponthatárok, mindenki izgatottan várta a gólyatábort. Balatonakalira mentünk ahol 5 napon át tartó megállás nélküli bulizás, jobbnál jobb programok, strandolás és izgalmas vetélkedők vártak ránk. Badacsonyi bortúrán alkalom nyílt, hogy a csoportok összekovácsolódjanak és mindenki próbára tehette, hogy milyen, melyik fajta bor áll hozzá a legközelebb és ezekből ízlés szerint külön-külön vagy együttesen mennyi az, ami még jól esik vagy már nem… A tábor fénypontján, a white coat effect party-n a fehér köpenyek igazi medikus hangulatot kölcsönöztek. Eközben életre szóló kapcsolatok és barátságok köttettek. Mindez aligha jöhetett volna létre a HÖK fáradhatatlan munkája nélkül. A nap minden percében bizalommal fordulhattunk hozzájuk, minden kérdésünkre, kérésünkre, problémánkra azonnali válasszal és megoldással feleltek.


Szeptember elsején az új ismerősöktől megszeppenve mentünk a gólyastartnapra, ahol megmutatták a kar épületeit és megosztottak velünk néhány kulisszatitkot. A dékán asszony is meglátogatott minket, aki szintén nagyon szimpatikus volt. Ekkor voltak először együtt igazán a csoportok is. A nap ismerkedési esttel zárult a Pulzusban és utána egy fergeteges SZOTE buli volt a Jatéban.


Gólya Start Nap 2013 SZTE FOK
videó


Szeptember végén már alig vártuk a fogászavatót. A Jate klubban megrendezett esemény még jobban összekovácsolta a már amúgy is családias hangulatú csoportokat. Az egyen póló is jól sikerült. Mi voltunk a „dentistlandesek” akiknek a pólóján a Disney kastély állt, aminek a tornya a fogklinika erkélyének mintájára lett szerkesztve. Az évfolyamoknak vicces és találékonyabbnál találékonyabb programokon kellett részt venniük, többek között fokhagymával való fogmosás, pálinkával való öblögetés és vodkába áztatott gumicukor evés. De minden próbatétel megérte hiszen a mi évfolyamunk nyert. A vetélkedő után a buli folytatódott.


Amikor megkérdezték tőlem, milyen FOKosnak lenni Szegeden nehezen tudtam volna rá egyszóval válaszolni. A közösség fantasztikus, két hónap után is már összetartó. A kar kis létszámából adódóan mindenki mindenkit ismer, bárkivel el lehet menni meginni valamit vagy egy jót beszélgetni akár kari, vagy akár hétköznapi dolgokról is. Az előadók, az oktatóink egytől egyig nagy tudású, szimpatikus emberek. Egyszerűbben szólva igazán nagyszerű Szegeden (F)OKosnak lenni.

Szabó Georgina, Garai Gréta, Kriveczky Ákos (SZTE FOK I.évfolyam)