Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. augusztus

Kedves Pályakezdők!


SZTE_FOK_golyaknak_2012


Szeretettel üdvözlöm Önöket egyetemünkön és városunkban!


Ez évben Önök lesznek Egyetemünk legfrissebb fogorvostan hallgató diákjai, mégis Önök képviselik mindannyiunk szemében a jövőt.

2012. augusztus 17.


A középiskolás évek után mindenki joggal érezheti, révbe ért, sikerült a maga elé kitűzött célt megvalósítania. Valójában ez most sokkal inkább egy új kezdet, egy új fejezet az Önök életében. Az egyetemi évek mindenki számára a legemlékezetesebb, ugyanakkor sokszor a legnehezebb időszakot jelenti. Lesznek nehéz vizsgáik, kezdetben érthetetlennek tűnő feladataik, elsajátíthatatlannak tűnő feladványaik. Lesznek olykor oktatóik, akik túl szigorúnak tűnnek majd, váratlan kérdéseikkel, követelményeikkel nem kevés álmatlan éjszakát okozva Önöknek. Kérem Önöket, emlékezzenek arra, hogy a nehézségek, a küzdelmek mind-mind az Önök céljait szolgálják, az oktatók az Önök érdekében és Önökért végzik szakértő munkájukat! Ezt mindig tartsák szemük előtt, amikor hosszú, álmatlan, olykor végigtanult éjszakák után reggel ismét beülnek egy-egy végeláthatatlan hosszúnak tűnő előadásra vagy gyakorlatra.


A tanulás és gyakorlás mellett természetesen igen vidám és színes diákélet vár Önökre. A fogorvostan hallgatók meszsze földön híresek összetartásukról, közös programjaikról. Mindegy, hogy inkább a sport vagy a társasági életben szeretnék megtalálni hasonló diáktársaikat, programjaink színes palettája biztosan megfelelő keretet ad majd ehhez. A félévente többször megszervezett közös oktatói-hallgatói programok a tanár-diák kapcsolatot még szorosabbá, még személyesebbé teszik.

 

Remélem, egyetemi éveik örökké szép emlékként maradnak meg. Oktatóik, tanáraik segítségével megszerzett tudásukat pedig egy életen át tudják majd kamatoztatni. Zárják szívükbe a Kart, az épületet, a tantermeket, hiszen az eljövendő években ez lesz az otthonuk és a munkahelyük egyaránt.


Tanulmányaikhoz sok sikert kívánok a Kar vezetése és magam nevében.


Prof. Dr. Nagy Katalin

dékán



T Á J É K O Z T A T Ó - I. és II. éves fogorvostan-hallgatóknak


Tájékoztató a Költségtérítéses tandíjfizetésről


Információk frissen felvett hallgatóknak