Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. március

Fulbright pályázati felhívás

Fulbright2013-2014_


A 20 éves Fulbright Bizottság ösztöndíjakat hirdet az Egyesült Államokba a 2013-2014-es tanévre.

2012. március 22.


A magyar Fulbright Bizottság és a Fulbright Alumni Egyesület ebben az évben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az ünnepi eseménysorozat részeként Dr. Brückner Huba tájékoztató előadást tart a Fulbright ösztöndíj lehetőségeiről 2012. március 30-án (pénteken) délelőtt 10:00 órai kezdettel az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. (III. szemináriumi terem, 6722 Szeged, Ady tér 10.)

plakát


A világ legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogramját, a Fulbright Programot az Egyesült Államok és a résztvevő partner országok kormányai támogatják, hogy ezzel is elősegítsék az Egyesült Államok és a világ más országai népeinek kölcsönös megértését. A Program évente világszerte körülbelül 8000 új ösztöndíjat biztosít az érdeklődő pályázók számára.


A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2013-2014-es tanévre szóló ösztöndíjait. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni, vagy továbbtanulni. Az angol nyelvű pályázat beadási határideje: 2012. május 7.

 

Tájékoztató füzet