Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. szeptember

Féláron látogathatják az SZTE-sek a Monroe-kiállítást


Monroe_kiallitas_2012_REÖK



A Marilyn Monroe hagyatékát bemutató kiállítás jövő hét vasárnapig, azaz szeptember 23-ig látogatható a Reök Palotában. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói Szeptember 18-án, jövő kedden kedvezményes áron, 50%-os engedménnyel tekinthetik meg a szexszimbólum ruháit, személyes tárgyait, filmes dokumentumait.

2012. szeptember 14.

Monroe_selyemkontoseA filmcsillag halálának 50. évfordulóján rendezett Marilyn Monroe-kiállítás a végéhez közeledik a Reök Palotában. Ezért a szeptember 23-ig megtekinthető, a szexszimbólum hagyatékát bemutató tárlatot a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói 50%-os kedvezménnyel, 500 forintos jegyáron látogathatják jövő kedden, azaz 18-án.


A kiállításon Monroe, a Golden Globe-díjas amerikai színésznő és énekes legendája számtalan aspektusból tárul a látogatók elé. A XX. század filmtörténetének szerelmesei valódi kincsekre bukkanhatnak a szegedi Reök Palotában: eredeti filmes kéziratokra; forgatókönyvekre; produkciós költségeket taglaló kimutatásokra; a meglehetősen távolinak tűnő, 34. Oscar-díjátadásra szóló tagsági kártyára.


Mindemellett a fekete sifon koktélruha, a rózsaszín Pucci selyemfelső vagy a tyúklábmintás gyapjúszoknya minden bizonnyal a divatőrült hölgyeket is leveszi lábukról, hiszen igazi vintage darabokban gyönyörködhetnek.


A világ legnagyobb Monroe-gyűjteményének része ez az exkluzív kollekció, amely Ted Stampfer német magángyűjtőtől érkezett Szegedre. A híres Monroe-rajongó már 10 éves kora óta rabja a filmcsillagnak. Az ő jóvoltából, mielőtt még New Yorkba kerülne a kiállítás, szeptember 23-ig megismerkedhetnek a Reök Palota látogatói a törékeny nő intim környezetét felidéző, féltett kincseivel vagy éppen a bagatell, talán saját maga számára sem jelentős, mindennapi holmijaival. A tárlat közelebbi betekintést nyújt a filmcsillag és szexszimbólum életébe, aki sikeréről így vallott: „Tudtam, hogy a világ nyilvánossága elé tartozom, de nem azért, mert tehetséges vagy szép vagyok, hanem azért, mert soha semmi vagy senki máshoz nem tartoztam.”

SZTEinfo