Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2012. május

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin legfrissebb száma


szte_magazin_2012_legfrissebb



Már elérhető a Szegedi Egyetem magazin (SZEM) legfrissebb száma, keressék bátran a jól megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és a kávézókban!

 

2012. május 18.


Fókuszban ezúttal a génmódosítás. Nemes-e a nemesítés, módosított vagy manipulált, hasznos vagy káros? – ezekre a kérdésekre kerestünk választ szakemberek segítségével, s természetesen hallgatóktól is érdeklődtünk, mit gondolnak erről a témáról.


Tovább szemezgetve a SZEM negyedik számának tartalmából: bemutatjuk Dobozy Attila bőrgyógyász akadémikust, aki Szeged város díszpolgára lett 2012-ben, vele többek között a bőrnek az immunvédelemben betöltött szerepéről beszélgettünk. Interjút közlünk Nagy Endrével, aki szegedi mérnök oklevéllel a zsebében lett a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója. Olvasóink megismerkedhetnek egy szegedi orvostanhallgatóval is, aki szép sikert ért el egy nemzetközi dzsesszzenei dobversenyen. Mindezeken kívül ellátogattunk az EHÖK SE-Realio női röplabdacsapatához, s körbejártuk az informatikatörténeti gyűjteményt, mely hamarosan az új Agóra központba költözik.



Itt letölthető a SZEM márciusi, áprilisi és májusi száma – jó olvasást!