Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. augusztus

Újra a világ legjobbjai között a Szegedi Tudományegyetem


rektori_02_SZTE-FOK


Most látszik igazán, milyen jó döntést hozott az, aki a Szegedi Tudományegyetemre felvételizett idén. Az SZTE megőrizte pozícióját a nemzetközi rangsorban, a legjobb ötszáz közé hazánkból a szegedi universitas mellett csak az ELTE került be.

2013. augusztus 23.


Nyilvánossá vált a kínai Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2013-es rangsora. A nemzetközi felsőoktatási listát 2003 óta állítja össze a sanghaji Jiao Tong University: az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét, a publikációk számát és idézési gyakoriságát értékelik százpontos rendszerben, ezen szempontok alapján mérik össze a világ legkiválóbb felsőoktatási intézményeit.

 

Az összesített világrangsorban – az előző esztendőkhöz hasonlóan – két magyar egyetem tudta magát beverekedni a legjobb ötszáz közé. Akárcsak 2012-ben, az Eötvös Loránd Tudományegyetem ezúttal is a 301-400., míg a Szegedi Tudományegyetem a 401-500. helyet szerezte meg a nagy presztízsű értékelésben.


ARWU_lista_2013_SZTE-FOK

Az első tíz helyen egyébként idén is nyolc amerikai és két brit felsőoktatási intézmény áll. A listát a Harvard vezeti a Stanford és a Berkeley előtt, majd a Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, a California Institute of Technology, a Princeton, a Columbia, a chicagói egyetem és Oxford következik a sorban.


Forrás: SzegedCafe