Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. május

L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj: a Nőkért és a Tudományért 2013


LOreal_a_nokert_es_a_tudomanyert_-_SZTE_FOK


A L'ORÉAL Magyarország és a Magyar UNESCO Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével - idén már tizenegyedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L'ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2013. évre.

A pályázat postára adásának határideje:

2013. június 10.

2013. május 24.


A pályázat neve: L'OREAL -UNESCO MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ a Nőkért és a Tudományért


Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.


A L'ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj feltételrendszere: A pályázaton a Magyar Köztársaság területén az állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben, és az MTA kutatóintézetekben dolgozó, magyar állampolgárságú, az alább megjelölt tudományterületek valamelyikén tudományos kutatással foglalkozó nők vehetnek részt:


1/ természettudományok, élettudományok

2/ anyagtudományok


A 2013. évi pályázat 3 ösztöndíj-támogatást tartalmaz:


A) 30 év alatti (vagy 2013-ban 30. életévüket betöltő), doktori (PhD) képzésben részt vevő kutató, vagy a közelmúltban PhD fokozatban részesített nők pályázhatnak egy 3500 eurós ösztöndíjra. 

B) 40 év alatti (vagy 2013-ban 40. életévüket betöltő), doktori (PhD) képzésben részt vevő kutató, vagy a közelmúltban PhD fokozatban részesített nők pályázhatnak egy 3500 eurós ösztöndíjra. 

C) 55 év alatti (vagy 2013-ban 55. életévüket betöltő), jelentős kutatási részeredményeket elért, illetve kiemelkedő fontosságú eredményeket ígérő kutatásban résztvevő nők nyújthatnak be pályázatot egy 4000 eurós ösztöndíj elnyerésére.


A Pályázat postára adásának határideje: 2013. június 10.

A Pályázatok elbírálási határideje: 2013. július 30.



További információ: Sasvári Tünde, tel: 438-2236, email: tsasvari@hu.loreal.com


A részletes pályázati felhívás elérhető az MTA honlapján.