Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Felvételizőknek  --  Felvételi 2015  --  Felvételi 1x1
Felvételi 1x1

A továbbtanulás előtt álló fiatalok a 2015. szeptemberben induló képzésekre 2015. február 15-ig jelentkezhetnek. De meddig kell hitelesíteni a jelentkezést? Meddig lehet jelentkezési sorrendet módosítani? Mikor várható a pótfelvételi? Összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket.

„A bolognai folyamat során 2006-ben bevezetett többciklusú képzés fő pillérei az alap-, mester- és doktori képzés, a palettából pedig érettségizettek és már diplomával rendelkezők is válogathatnak”- írja a felvi.hu. De mi a különbség az alap- és mesterképzés között, mit jelent osztatlan képzésben, vagy felsőoktatási szakképzésben tanulni?

Bölcsészkar vagy tanárképzés, informatika, vagy inkább mérnök szak? Még nem tudod, milyen képzésre jelentkezz?- Segít a Szegedi Tudományegyetem képzési orientációs tesztje!

Ismét magasabb lesz a minimum ponthatár, az eddigieknél jóval több alap- és osztatlan szakon lesz központi ponthatár és változik a pontszámítás módja is- hívják fel a felvételizők figyelmét a 2015-ös felvételi eljárás során. De hogyan is áll össze a felvételi összpontszám, mely szakokon lesz központi ponthatár és miként kalkulálhatunk az elért eredményekkel?

Szolgáltató egyetem az SZTE. Többféle adminisztrációs és szolgáltató egység segíti a szegedi egyetemistákat. De vajon mit takarnak ezek a rövidítések: HÖK, EHÖK, TO, HSZI? Olvass tovább, és megtudod!

Egyetemistaként hogyan kérsz iskolalátogatási igazolást? Hogyan nézed meg az átlagodat? Honnan tudod meg, hogy kapsz-e ösztöndíjat, és ha igen mennyit és mikor? Hol találod meg a kurzus tananyagát? A válasz: az SZTE elektronikus rendszerei.

Milyen munkarend szerinti képzésre jelentkezik? – kérdezik a leendő hallgatótól felvételi idején. De mi is a különbség a nappali és esti képzés között, mit jelent a távoktatás?

Hány hallgató kerülhet be a 2015-ös felvételin a Szegedi Tudományegyetem képzéseire? A kérdésre a válasz: a „kapacitásszám”, ami idén Szegeden 20 ezer 944. De hogyan számolják ki és mire elegendő ez a szám?