Szegedi Tudományegyetem, Fogorvostudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE FOK hírarchívum  --  SZTE FOK 2013. március
SZTE FOK 2013. március
Fogorvos asszisztensi továbbképzések
2013. március 29.


A Fogorvostudományi Kar tavasszal két tanfolyamot rendez a fogászati asszisztensek részére.

részletek


XXXI_OTDK_SZTE


Hungarikum a tudományos diákköri mozgalom a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor szerint. A 31. alkalommal életre hívott tanácskozás országos nyitóünnepségének és minden negyedik szekciójának az SZTE ad otthont.

otdk_kiemelt


A Szegedi Tudományegyetem az idei esztendőben az Országos Tudományos Diákköri Konferencia négy szekciójának fináléját rendezheti meg. A jeles esemény kapcsán két Nobel-díjas tudós is ellátogat az intézménybe.


Széchenyi dijátadás 2013


Március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült magas állami elismerésben. Fülöp Ferenc akadémikus Széchenyi-díjat kapott.



SzegedCafe


Halácsy Péter, a Prezi.com nevű online prezentációkészítő szoftver társalapítója lesz a SzegedBoost vendége kedden, a Szent-Györgyi Albert Agóra dísztermében.


FOK Fulbright tájékoztató 20130307_KDZs_7304


Csütörtök délelőtt a József Attila Tanulmányi és Információs Központ egyik szemináriumi termében tartották meg a Fulbright ösztöndíj tájékoztatóját, ahol olyan fontos kérdésekre is választ kapott a hallgatóság, mint, hogy kik jelentkezhetnek a programra, mekkora támogatást kapnak és miért éri meg költeni rá.



Prof. Dr. Mari Albert emeritus professzor - SZTE FOK



Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Prof. Dr. Mari Albert emeritus professzor, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar jogelődjének, a Fogászati és Szájsebészeti Klinikának egykori igazgatója és tanszékvezető egyetemi tanára, volt klinikai rektorhelyettes, hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után 2013. február 24-én elhunyt.

Szegedi tudósok kőbe vésett nevével tiszteleg a város és az egyetem az universitas nagysága előtt. A Szegedi Tudományegyetem épületétől a Tisza Lajos körúti körforgalom felé haladva, a Dugonics tér és a Somogyi utca érintkezésénél kialakított tudós sétányt a fasor mellett elhelyezett kőgömbök szegélyezik. A 14 kőgömbön a szegedi egyetem 14 kiemelkedő tudományos eredményeket elért, világhírű kutatójának, oktatójának a neve olvasható.


Dr. Segatto Emil - Talmácsi Gábor - Prof. Dr. Dr. Piffkó József - SZTE FOK 2013.03.01.


Dr. Segatto Emil az SZTE Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense - Talmácsi Gábor fogorvosa - és Prof. Dr. Dr. Piffkó József az SZTE ÁOK Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika vezetője - aki a műtétet végezte - mindent megtesz, hogy a sérült sportoló minél hamarabb visszatérhessen a versenyzéshez.


Fulbright ösztöndij 2014-15 - SZTE FOK


Pályázatok leadási határideje:

2013. május 13.